Bijscholingsdag voor yogadocenten

 

Weet jij hoeveel mantelzorgers er zijn in jouw lessen?

Op het ogenblik zijn er in Nederland meer dan 4 miljoen mantelzorgers. Dit betekent dat minimaal 1 op de 4 mensen in Nederland mantelzorger is. Grote kans dus dat er een aantal mantelzorgers in jouw lessen zitten. De regels vanuit de overheid wat betreft vergoedingen en uren zorg worden iedere keer aangescherpt en de druk van uit de sociale omgeving naar mantelzorgers toe wordt steeds meer opgevoerd. Je hoeft je nu niet meer af te vragen of mantelzorgers overbelast zullen raken. De vraag is meer hoelang houden ze het nog vol.

Hoe mooi zou het zijn als jij als yogadocent een les kan aanbieden die speciaal voor mantelzorgers is.

Mantelzorgen is topsport. En daarom is het dus belangrijk dat een mantelzorger topfit blijft. Helaas gaat het daar vaak mis. Het eerste wat mantelzorgers doen is die dingen opgeven die hen van de zorg voor de ander afhoudt. Daarom zijn wij als yogadocent belangrijk. Anders dan de wijkverpleging of de casemanagers zijn wij laagdrempelig en kunnen we flexibel inspelen op de behoefte van de mantelzorger. De enige druk die wij hebben is dat we de les zo moeten inrichten dat hij leuk, interessant, leerzaam, energiek en ontspannend is ūüėČ

Waarom een les speciaal voor mantelzorgers?

In deze les speel je in op de problemen en zorgen die mantelzorgers ervaren. Verder is het belangrijk om te beseffen hoe een mantelzorger het leven op dit moment ziet. Het is heel goed mogelijk dat een mantelzorger op het randje van een burn-out balanceert of oververmoeid is. Daarnaast is het concentratie vermogen vaak ook minder. Natuurlijk biedt een reguliere yoga les ook goede dingen waar iedereen iets uit kan halen maar door juist specifiek één thema te kiezen, zoals bijvoorbeeld mantelzorg, kun je het verschil maken.

 
Waarom zou ik als yogadocent dit willen gaan doen?

Je staat aan het begin van het opzetten van een netwerk en omdat je tot één van de eerste behoort heb je een voorsprong op anderen. Alles is nog open en jij bepaalt dus mede hoe een (MAZOYOGA) mantelzorgles eruit komt te zien.
Het geeft veel voldoening als je weet dat je mensen daadwerkelijk helpt.
Doordat er nog weinig over bekend is kun je als pionier in jouw regio nog heel veel bijsturen in hoe de lessen aangeboden worden.
Je hebt de mogelijkheid om de expert status in jouw regio in te nemen.

 

 

Bijscholingsdag

Ik ben op zoek naar enthousiaste yogadocenten die graag willen meedenken om deze dag super informatief te maken. Zodat we aan het begin staan van een nieuw soort lessen die een begrip gaan worden. Door middel van de website www.mazoyoga.nl wil ik een netwerk van yogadocenten cre√ęren in heel Nederland. Door zelf de publiciteit te zoeken met deze website wil ik onder mantelzorgers duidelijk gaan maken dat er een yogales te vinden is in hun regio die speciaal op hen is afgestemd. Hierdoor draai je het proces om. i.p.v. dat yogadocenten afzonderlijk van alles moeten verzinnen om mantelzorgers te zoeken kunnen we nu de mantelzorgers op zoek laten gaan naar ons.

Er is ook een besloten FB groep voor MAZOYOGADOCENTEN waar we met elkaar in contact kunnen blijven.

Inhoud van de bijscholing Basis

Deze les gaat via zoom.

De onderstaande vragen zullen voorbij komen.
+ Wanneer ben je een mantelzorger?
+ Welke stadia van mantelzorg zijn er?
+ Waar loopt een mantelzorger tegen aan?
+ Waar vindt je mantelzorgers?
+ Welke praktische tips kun jij als yogadocent geven?
+ Waar kan een mantelzorger lichamelijk en geestelijk last van hebben?
+ Waar moet een typische les voor een mantelzorger aan voldoen?

Inclusief:
+ Hand-out
+ Voorbeeld les, deze les gaan we met elkaar samenstellen.
+ Mantelzorger checklist
+ De mogelijkheid om het programma EHBM met korting te bestellen.
+ De mogelijkheid om een jaar lang gratis op de website www.mazoyoga.nl vermeld te worden.

Wanneer: datum volgt binnenkort
Tijdstip: 10.30 u – 16.30 u
Waar:  ONLINE VIA ZOOM!! Zodat je vanuit je eigen huis mee kunt doen en geen reistijd hebt.
Aantal deelnemers: max. 7 personen omdat  ik aandacht aan iedereen wil kunnen geven. En, zo kun je ook veel van elkaar leren.
Kosten: ‚ā¨ 121,00 ex. BTW

Ge√Įnteresseerd?

Een bijscholingsdag kost ‚ā¨ 121,00 ex. BTW.

Mail dan naar info@demantelzorgercoach.nl of app naar 06-19656981

 

Mijn missie:

In 2025 wil ik dat 50% van de mantelzorgers weet er ondersteuning mogelijk is door een yogales die speciaal voor hen is gemaakt.

 

Even voorstellen.

Hallo, mijn naam is Sophia Manté-Essen, ik ben yogadocent en ervaringsdeskundige in het mantelzorgen. Inmiddels ben ik mantelzorg veteraan. In september 2017 kwam voor mij het mantelzorgen abrupt tot een einde. Ik vond mijzelf terug als een zombie zittend op mijn bank. Ik was totaal leeg, had geen idee meer wat ik wel of niet leuk of interessant vond en had zeker een randje van een burn-out en een trauma opgelopen.  Langzamerhand ben ik toen gaan nadenken over wat ik verder met mijn leven wilde gaan doen. Al vrij snel kwam ik tot de conclusie dat ik een combinatie wilde gaan maken met yoga en mantelzorg. Daarom heb ik mijn online yogaprogramma voor mantelzorgers gemaakt genaamd EHBM. (Eerste Hulp Bij Mantelzorg dor yoga). Dit programma is vooral voor de mantelzorger die het allemaal even teveel is geworden en die hulp zoekt om weer grip op zijn of haar eigen leven te krijgen.

Het programma is ontstaan vanuit mijn ervaringen in de mantelzorg. Ik voelde mij in die tijd heel alleen. Door de chaotische gebeurtenissen was ik zelf tussen wal en schip terecht gekomen. Ik had geen hulp van de wijkverpleging of een casemanager. Ik kreeg totaal geen tips of informatie over de situatie waarin ik beland was en raakte daardoor steeds meer ge√Įsoleerd. Een yoga les speciaal voor mantelzorgers zou toen voor mij heel erg welkom geweest zijn. Daarom heb ik mij er nu in gespecialiseerd om het zelf aan te bieden.